Koulutuksen sisältö

Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua logistiikka-alan eri työtehtäviin, alan koulutuksiin ja oppimisympäristöihin sekä selvittää omia valmiuksiasi toimia alalla. Logistiikka-ala tutuksi -koulutus kestää 15 pvä.
Koulutus alkaa Kajaanissa 5.8.2024.

Kuka voi hakea koulutukseen?
Koulutukseen voivat hakea kaikki työttömät ja työttömyysuhanalaiset 20-vuotta täyttäneet Kainuun kuntakokeilun ja TE-toimiston asiakkaat. Kajaanin kaupungin ulkopuolella asuvilla on mahdollisuus osallistua koulutukseen joustavasti verkon kautta Teams- ja Zoom-yhteyden välityksellä tai majoittua Kajaanissa Edukain järjestämässä majoituksessa. Oppilasvalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Koulutuksen tavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle realistinen kuva logistiikka-alasta, ensisijaisesti kuorma-auton-, linja-auton ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtävistä. Alalla toimiminen edellyttää
palveluhenkisyyttä, vastuunottoa ja järjestelmällisyyttä. Olet kiinnostunut ajoneuvoista ja haluat liikkuvan ammatin. Ammatissa tulee sopeutua erilaisiin työaikoihin ja vaihteleviin työolosuhteisiin.

Koulutuksen sisältö
Opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Sisällöt räätälöidään opiskelijakohtaisesti vastaamaan opiskelijan tarpeita ja tukemaan opiskelijan jatkopolun suunnittelua. Näin jokaisen opiskelijan koulutuksen sisältö rakentuu yksilöllisesti.
Koulutuksen sisältö valitaan koulutustarjottimesta. Opiskelija valitsee yhdessä kouluttajan kanssa, yksilöllisen tarpeen mukaisesti, sopivat sisällöt seuraavista osioista:
* Työelämäosaaminen
* Työssäoppiminen työpaikalla
* Digiosaaminen
* Vuorovaikutusosaaminen
* Itsetuntemus ja itseohjautuvuus
* Koulutustietous
Koulutukseen voidaan sisällyttää työtehtävissä tarvittavia passi- ja korttikoulutuksia, 1-3 korttia / opiskelija. Koulutuksen aikana opiskelijoilla on käytettävissä Edukain kannettavat tietokoneet.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy kontaktiopetusta 10 päivää ja työssäoppimista/koulutuskokeilua 5 pv sekä itsenäistä työskentelyä.

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden kautta.

Kysyttävää? Ota yhteyttä.